Bergunger | Klippfiskmuseet2018-01-23T09:56:57+00:00

Project Description

BERGUNGER

Prosjekt:

BERGUNGER

Ansvarlige organisasjoner:

KLIPPFISKMUSEET / NORDMØRE MUSEUM 

Kontaktperson:

ODD WILLIAMSEN

Kontaktinformasjon

Barnearbeid – slutt i Kristiansund, men rammer fortsatt 170 millioner barn

Det er veldig mange år siden barnearbeid ble utryddet i norsk arbeidsliv. Dette ble gjort gjennom harde kamper og målrettet innsats for å hjelpe barna og samtidig utvikle landet vårt på mer bærekraftige pilarer. Men nesten 170 millioner barn er i dag i arbeid internasjonalt istedenfor å gå på skole, være i lek og utvikle seg som barn. De går glipp av muligheten til utdannelse, og det får store konsekvenser både for deres framtid og for utvikling av lokalsamfunnet. Hva kan vi gjøre for å endre dette? Og hvorfor er dette viktig?

Klippfiskmuseets utstilling «Bergunger» åpner 17.juni 2017. Utstillingen handler om barnearbeid i klippfiskindurtrien , og barnearbeid i et internasjonalt perspektiv.

Med utstillingen «Bergunger» tar Nordmøre museum/Norsk klippfiskmuseum i Kristiansund opp stafettpinnen etter Liv Tørres’ tankevekkende presentasjon på Rørosmuseet i fjor, der barnearbeidet i gruvene ble holdt opp mot barns levekår i u-land i dag. Liv Tørres (f 1961) er forsker, politiker og humanitær leder. Hun har vært direktør ved Nobels Fredssenter i Oslo siden januar 2016. Tidligere har hun vært generalsekretær i Norsk Folkehjelp, og arbeidet bla hos Fafo og Norges forskningsråd. Hun har en doktorgrad i statsvitenskap om fagbevegelsen i Sør-Afrika, og har hatt et langt og brennende engasjement for den sør-afrikanske frihetskampen. Tørres vokste opp i Oslo, men har som voksen bodd mange år i Sør-Afrika. I forbindelse med utstillingen holder Liv Tørres foredrag i vaskehallen på Milnbrygga, Dikselveien 22 – Norsk klippfiskmuseum – onsdag 21. juni kl 18. Det er gratis adgang.

Tekst og illustrasjoner er gjengitt med tillatelse fra Kystmuseet / MIST. 

Tema:

Barnevern Kystkultur Menneskerettigheter