Nettsted: Art Museum Teaching

Art Museum Teaching vil skape dialog mellom formidlere. På nettstedet deler ulike bidragsytere sine erfaringer, og legger frem nye ideer og tanker rundt formidling i kunstmuseene.

Nettstedet ønsker å være et forum for læring og eksperimentell praksis.  På siden finner du beskrivelser av ulike prosjekter med fokus på tema som inkludering, refleksjon rundt samtidige utfordringer, og oppfordring til dialog. Bidragsyterne til nettstedet er lang liste engasjerte museumsfolk tilknyttet noen av verdens mest kjente museer, hovedsakelig i USA og andre engelskspråklige land. Nettsiden har en ryddig inndeling av bidragstekstene, delt inn i under kategoriene «inkluderende praksis», «museumsteknolgi» «formidlingsverktøy og «tenåringer» (teens).

Art Museum Teaching er opprettet av Mike Murawski, Director of Education & Public Programs ved Portland Art Museum. Murawski hevder han er lidenskapelig opptatt av hvordan museene kan bidra til å skape endringer i samfunnet, og være steder for kreativ læring der nye erfaringer kan utvide våre perspektiver. Murawski var i fjor med på å starte en kampanje for å fremme budskapet om at museer ikke er nøytrale. Til kampanjen trykket de opp t-skjorter med slagordet «Museums are not neutral» som spredde seg rundt i museumsverden.

Art Museum Teaching

A Forum for Reflecting on Practice

2018-06-19T08:37:47+00:0019. 02. 2018|Aktuelt/forside|