Artikkel: «Danmark som kolonimagt»

Information.dk har publisert artikkelen «Ufortalte historier: Ved at vise sorte tjenestefolks historier, udfordrer vi synet på Danmark som kolonimagt», en interessant og godt illustrert artikkel om prosjektet «Ufortalte historier». Prosjektet er et samarbeid mellom Det Kongelige Bibliotek og Statens Museum for Kunst, og skal gå nærmere inn på underkommuniserte deler av Danmarks historie som kolonimakt. Ifølge artikkelen skal prosjektet «rokke» ved danskenes selvforståelse i forhold til kunstidealer, historieforståelse og nasjonalfølelse.

»Jeg håber, at folk vil kunne se, at vi alle står i relation til historien. Og at det derfor vil være med til at nedbryde opdelingen i ’os’ og ’dem’, sådan at vi sammen kan forholde os til de forskellige udfordringer, vi står med. Ikke mindst i Europa i dag, der bevæger sig i en trist retning med en politisk højredrejning og med stigende afrofobi«

Les hele artikkelen «Ufortalte historier: Ved at vise sorte tjenestefolks historier, udfordrer vi synet på Danmark som kolonimagt» på information.dk

2019-01-14T14:39:02+00:0002. 01. 2017|Artikkel/Ytring|